loading content..

Illustrator / Cinema 4D

Etikettförslag till
Myggs musteri

skisser
etikett

Information:

  • Kategori: Skoluppgift / Reklamprojekt 1

  • Kund: Myggs musteri

  • Datum: 2016-11-03

Uppgiftsbeskrivning: "Designa en etikettslösning till Myggs musteri. Eventuell en två-etikettslösning, med en standardetikett samt en komplementetikett med årets år och äppelsort. På något sätt ska Myggs musteris historia komma in, antingen på etiketten eller som till exempel separat folder eller qr-kod till hemsida"

Projektet startade med en muntlig brief från uppdragsgivaren som visade bilder och berättade om produktionen, produkten och vilka som köper den. Utifrån uppdragsbeskrivningen valde jag att söka inspiration bland äppelpressar då jag upplevde att uppdragsgivaren var mån om att framhäva det hantverksmässiga i produktionen.

Efter att ha skissat och kladdat blev jag tillslut nöjd med konceptet där äppelskaftet bytts ut mot en äppelpress. Utifrån skisserna skapade jag en etikett i Illustrator där produktionen framhävdes i och med den stiliserade äppelpressen och vävde in Myggs historia genom storytelling på etikettens baksida.

I stället för att fotografera etiketten på en riktig flaska valde jag att skapa en flaska i Cinema 4D med hjälp av lathe nurbs där etiketten placerades på ett material runt flaskan. En studio skapades med hjälp av material, compositing tags och softboxar.