loading content..

InDesign / Photoshop

Blejdmag
Inlinestidning

Information:

  • Kategori: Skoluppgift / Typografi och layout 2

  • Datum: 2015-05-11

Uppgiftsbeskrivning: "Skapa ett 12-sidigt magasin. Slutformat kring A4. Välj en av följande kategorier: resor, foto, livsstil eller fritid och äventyr. Ditt magasin ska minst innehålla en innehållsförteckning, en plocksida, ett reportage samt ha en redaktionsruta som minst ska innehålla information om målgrupp, vald typografi, vald grid samt ditt namn. Första sidan är framsida."

I samband med denna uppgift valde jag att göra en svensk inlinestidning. Jag hämtade inspiration från de amerikanska inlinestidningarna Daily Bread och ONEblademag för att sedan ta kontakt med två goda vänner och tillika duktiga inlinesåkare som mer än gärna ställde upp på intervju.

Slutresultatet blev väldigt uppskattat bland sveriges inlinesåkare och föreningen Swedish Rolling Association visade intresse för att ge ut ett visst antal upplagor per år till sina medlemmar i framtiden.

Tidningens innehåll består dels av eget material men även bilder från andra fotografer som har gett sitt godkännande till att jag använder deras bilder i tidningen.